Foarte multă lume a început să renunțe la pensiuni și hoteluri în favoarea vacanțelor cu rulota. Dacă ești o fire mai libertină, spontană și aventurieră, atunci escapadele de acest tip ți se potrivesc manușă.  

Nu trebuie sa-ți faci griji cu privire la confortul pe care îl oferă o astfel de casă pe roți, deoarece aceasta dispune de toate utilitățile necesare pentru traiul a mai multor zile în pustietate. Pe lângă toaletă, cabină de duș și chiuvetă, cele mai moderne autorulote dispun de bucătării complet mobilate și utilate, pentru a nu duce lipsă de nimic pe parcursul unei vacanțe îndelungate de tip off road.

CUPRINS:

1. Ce piese de mobilier regăsești în bucătăria unei rulote? 

2. Care sunt dotările de care dispune o bucătărie de rulota? 

1. Ce piese de mobilier regăsești în bucătăria unei rulote?

Chiar dacă pare ireal, o bucătărie de rulotă arată exact că una de apartament, însă în dimensiuni mult mai reduse. Acest spațiu este special conceput pentru familiile care adoră să plece în mod spontan în vacante off road, în care să petreacă cât mai multe zile departe de agitația orașului în care trăiesc zi de zi.

De ce? În momentul în care te afli în pustietate sau chiar și într-un loc pentru camping, trebuie neapărat să faci de mâncare, deoarece este aproape imposibil ca produsele cumpărate cu câteva zile în urma să-și păstreze valabilitatea pe o perioada foarte lunga de timp. Astfel, dacă îți dorești să mănânci ceva sănătos și proaspăt, chiar și după 2 săptămâni de la plecare, este absolut necesar să te apuci să gătești atât pentru tine, cât și pentru ceilalți membrii ai familiei.

Nu trebuie să-ți faci griji, deoarece o rulotă este dotată cu absolut toate piesele de mobilier necesare într-o bucătărie. Acestea sunt:

  • Dulapuri

Chiar dacă nu petreci un termen nelimitat în rulotă, acest lucru nu înseamnă că nu ai nevoie de spații de depozitare a ustensilelor pentru gătit. Astfel, dacă iți dorești să iei de acasă farfurii, tacâmuri, mixer, blender și multe alte ustensile, nu trebuie să-ți faci griji, deoarece aceste autovehicule dispun de numeroase dulapuri special concepute pentru păstrarea acestora.
  • Masă

Bineînțeles că masa din rulotă nu este la fel de încăpătoare că cea de acasă, însă, în funcție de mărimea autovehiculului, pot mânca de la 2 până la 5 persoane aici. Este extensibilă, nu incomodează cu absolut nimic și nici nu încarca spațiu inutil. Cu alte cuvinte, această piesă esențială este asigurată, fapt pentru care nu-ți rămâne decât să gătești. Bineînțeles, în cazul în care aceasta nu este la fel de încăpătoare precum dorești, poți opta pentru varianta pliabilă, pe care o poți pune afară.

  • Banchete


Orice apartament sau casă dispune de scaune, însă într-o rulotă trebuie să te descurci cu banchetele rabatabile puse la dispoziție, în lipsa lor. Acestea se află chiar lângă masă și le poți extinde doar în momentul în care ai nevoie de câteva locuri. În restul timpului, le poți strânge, pentru a avea parte de mai mult spatiu în casa pe patru roți.

2. Care sunt dotările de care dispune o bucătărie de rulotă?

Dacă până acum ai aflat care sunt piesele de mobilier care se regăsesc în bucătăria unei rulote, a venit timpul să iei la cunoștință dotările de care dispune o astfel un astfel de spațiu. Chiar dacă pare greu de crezut, trebuie să știi că aceste autovehicule oferă gospodinelor tot confortul de care au nevoie în momentul în care pregătesc cele mai gustoase preparate.

Dotările bucătăriei unei rulote sunt următoarele: 

  • Aragaz

Cum poți găti altfel decât cu un asemenea electrocasnic? Dacă până acum te întrebai cum ai putea prepara diverse bucate într-un spatiu atât de mic și înghesuit, află că toate rulotele și autorulotele moderne dispun de aragaze performante, la care se pot găti mai mult decât două ochiuri prăjite. De obicei, acestea sunt situate chiar lângă ușa de la intrare, pentru ca mirosul de fum sau de mâncare să fie eliminat cu ușurință, fără prea multe bătăi de cap.


  • Hotă

Unele rulote dispun și de hote. Chiar dacă poți elimina mirosul de mâncare prin intermediul geamurilor și al ușii de la intrare, o asemenea dotare reprezintă un mare avantaj, mai ales când adori să-ți hrănești familia cu mâncare proaspătă, abia gătită. În plus, daca gătitul reprezintă una dintre pasiunile tale, poți exersa acest hobby zi de zi, fără grija mirosurilor neplăcute.

  • Frigider

Până acum ai aflat cum poți găti mâncarea pentru cei dragi, însă ingredientele din care delicatesele sunt create trebuie ținute la rece, de preferat într-un frigider. Vestea bună este că aproape orice rulota dispune de o astfel de dotare, fapt pentru care nu mai trebuie să stai pe gânduri, ci să mergi chiar acum să închiriezi unul din diversele modele de autorulote care iți surâde.

În cele din urmă, o vacanță cu rulota poate fi la fel de relaxantă și frumoasă precum cele petrecute la hotel, însă acestea pot fi făcute cu o investiție mai mică. În plus, dacă te numeri printre persoanele care iubesc natura, într-un astfel de concediu te vei putea conecta cu aceasta mai mult decât oricând.

Sursa foto: Unsplash.com