Foarte multă lume visează la vacanțe cu rulota sau autorulota, pline de amuzament, provocări, adrenalină și multe alte lucruri frumoase, însă doar rulotiștii adevărați cunosc ce înseamnă într-adevăr o escapadă de acest fel.

În ciuda faptului că o vacanță off-road cu autorulota este mult mai economică decât un sejur la un hotel de 3 stele, trebuie să fii mult mai responsabil și organizat atunci când îți dorești să pleci într-o scurtă aventură în mijlocul naturii. Pe lângă tot bagajul necesar, care este mult mai mare decât unul normal, pentru o experiență de acest fel, ai nevoie de perne și pilote, destul de multă mâncare și chiar și de o butelie GPL pentru rulotă.

CUPRINS 

1. De ce ai nevoie de o butelie GPL pentru rulotă când pleci în vacanță? 

2. De unde poți alege o butelie cu gaz pentru rulotă?

1. De ce ai nevoie de o butelie GPL pentru rulota cand pleci in vacanta?

O vacanță cu rulota presupune mai multe zile petrecute în mijlocul naturii, departe de forfota orașului și de claxoanele autoturismelor aflate în trafic, fapt pentru care o astfel de expeditie reprezintă o adevarată oază de liniște și relaxare, meritată la finalul săptămânilor obositoare de muncă. 

Din cauza faptului că o astfel de vacanță nu este all inclusive, la fel ca la hotel, trebuie să gătesti, chiar în spațiul mic pe care rulota ți-l pune la dispoziție. Pentru a putea supraviețui în pustietate timp de mai multe zile la rând, este necesar să pui in bagaj câteva alimente, din care să prepari mâncare proaspătă și delicioasă membrilor familiei sau prietenilor.  

Acesta este unul dintre motivele pentru care ai nevoie de o butelie pe gaz pentru rulota. 

În plus, dacă vacanțele efectuate pe timpul lunilor mai friguroase nu te înspământă deloc, ba chiar te atrag, atunci te poti considera un om curajos, care adoră să-și traiască viața la cote maxime. Pentru a nu îngheța de frig în casa mică pe patru roți, ai nevoie de o centrală, care functionează cu ajutorul unei butelii GPL. 


Așadar, acesta este al doilea motiv pentru care o astfel de sursă de gaz trebuie să fie nelipsită atunci când pleci la drum cu o autorulotă sau rulotă.

2. De unde poti alege o butelie cu gaz pentru rulota?

Acum că ai aflat nevoia unei butelii de gaz pentru rulotă, a sosit timpul să iei la cunostință locurile de unde poți alege un astfel de produs.  

Bineînțeles că nu va trebui să iei una din străinatate, nici să cauți în disperare prin toate magazinele și site-urile din România, deoarece acest tip de produs se găsește la toate benzinăriile din oraș.

Cu alte cuvinte, dacă te-ai hotărât unde să faci următoarea vacanță cu autorulota, ai facut bagajul, te-ai urcat în mașină, dar ți-ai dat seama pe drum că ai uitat să cumperi o butelie pentru rulotă, nu trebuie să-ți faci griji, deoarece acestea se găsesc la tot pasul și este imposibil să rămâi fără căldură pe perioada aventurii de weekend.   

În plus, trebuie să reții că acest tip de butelii se pot reîncarca la orice stație de alimentare cu combustibil. Pe lângă faptul că este mult mai eficient să reîncarci butelia în loc să mergi mereu în căutarea alteia noi, această modalitate reprezintă și o variantă mult mai economică de a obține căldură și mâncare caldă pe timpul expedițiilor off-road planificate pe timpul lunilor de toamnă.

Dacă alegi, de exemplu, să închiriezi un model de autorulota, ar trebui deja să ai asigurată o butelie deja pusă în funcțiune pentru tine, astfel încât să îți fie asigurat un maximum de confort.

În cele din urmă, dacă iubești natura, soarele, ciripitul vesel al păsărilor și zburdatul dinamic al copiilor pe iarbă, nu trebuie să renunți niciodată la vacanțele cu rulota sau autorulota, chiar dacă acestea pot fi uneori obositoare și total diferite de concediile all inclusive de la mare.  

În ciuda gătitului și a tuturor treburilor pe care le ai de rezolvat pe parcursul unei astfel de expediții,  nimic nu se compară cu rulotiștii, care sunt extrem de prietenoși, primitori și veseli, și cu bucuria de a te afla în mijocul naturii, aproape de murmurul apelor și de ecoul adânc al pădurilor. Prin urmare, dacă nu ai plecat niciodată în concediu cu autorulota, trebuie neaparat să o faci, deoarece este o experiență de neratat și de neuitat! 

Sursa foto: Unsplash.com