Ai ales o destinație și ți-ai luat câteva zile de concediu, iar copiii au o pauză de la școală și întreaga familie este pregătită pentru pregătirea viitoarei aventuri? Este timpul pentru o excursie cu rulota! Apoi apare întrebarea – ești sigur că ai tot ce trebuie pentru o astfel de călătorie?

Cuprins:

 1. Obiectele indispensabile pentru o călătorie cu rulota
 2. Ce trebuie să verifici la un autoturism cu rulotă, înainte de a porni la drum?

Pregătirea pentru o vacanță este distractivă și interesantă, da, dar poate fi și un pic stresantă. Par să existe întotdeauna o mulțime de lucruri care trebuie ambalate înainte de a pleca. 

Trebuie să împachetezi mult mai mult decât o valiză – mai mult decât atât, trebuie să te asiguri că toate accesoriile pentru un camping sunt pregătite și în stare bună de funcționare.

Iată un ghid rapid cu privire la ceea ce trebuie să iei cu tine înainte de a pleca la drum.

1. Obiectele indispensabile pentru o călătorie cu rulota

Într-o vacanță normală, trebuie să pui în bagaje haine, articole de toaletă, accesorii, portofelul și telefonul mobil. Atunci când pleci cu avionul, mantra ta trebuie să fie un bagaj cât mai light. La urma urmei, cerințele legate de dimensiunile bagajelor par să devină din ce în ce mai stricte și nimeni nu vrea să plătească o taxă în plus la aeroport.

Cu o rulotă, călătorești cu o casă pe roți, iar casele necesită o mulțime de accesorii.

Gândește-te la toate lucrurile pe care le folosești în fiecare zi în casa ta. Dacă treci în revistă o zi și lucrurile pe care le faci în casa ta, vei avea o listă lungă  – foi, perne, farduri sau vase sunt doar pentru a numi câteva exemple.

Pentru a face din rulota ta o casă, trebuie să te asiguri că ai la dispoziție obiecte de uz general. Altfel, s-ar putea să deschizi sertarul din bucătărie, așteptându-te să găsești o furculiță și să descoperi în schimb că trebuie să mănânci salata cu degetele.

Așadar, atunci când parcurgi lista de obiecte indispensabile pentru călătorie, vei dori să adăugi câteva lucruri specifice care sunt necesare pentru rulota ta:

 • Prosoape de bucătărie
 • Prosoape de mâini
 • Prosoape de baie
 • Lenjerie de pat, inclusiv cearceafuri, huse și perne
 • Hârtie igienică 
 • Produse chimice pentru toaletă
 • Oale și tigăi
 • Ustensile de gătit (linguri mari etc.)
 • Farfurii, boluri și căni
 • Tacâmuri, inclusiv furculițe, cuțite și linguri
 • Detergent de vase
 • Burete
 • Saci de depozitare din plastic 
 • Deschizător de conserve
 • Tirbușon
 • Mătură

După cum vezi, lista pentru campingul tău cu rulota poate fi destul de lungă. Toate aceste lucruri se află în adaosul listei obișnuite de lucruri pe care le aduci în mod normal într-o călătorie – lucruri precum șampon și balsam, protecție solară și îmbrăcăminte adecvată activităților tale.

2. Ce trebuie să verifici la un autoturism cu rulotă, înainte de a porni la drum?

La fel de important este să te asiguri că vei avea toate materialele de campare, elementele și echipamentele pentru dormit sau gătit, și este și mai important să te asiguri că echipamentul este cu totul configurat și gata de a fi instalat în momentul în care ajungi la destinație.

Înainte de a te urca la volan, asigură-te și că rulota ta este în stare bună, în condiții optime pentru drum:

1. Verifică anvelopele.

Nimic nu este mai stresant decât să realizezi că una dintre anvelope este desumflată. Cu atât mai mult, un accident sau o pană care apare pe drum este un stres și mai mare. Fii sigur că verifici presiunea în anvelope înainte de a pleca spre destinație și că ai o roată de rezervă în portbagaj. Aici nu este vorba de comoditate, siguranța familiei tale este în joc!

2. Verifică dacă există infiltrații de apă.

Pentru că o rulotă sau autorulotă este plină de diverse materiale (garnituri, îmbinări), trebuie să fii sigur că ele sunt în stare perfectă. Bineînțeles, mașina ta trece prin verificări periodice, însă este bine să faci acest lucru și cu rulota. Nu amâna orice problemă pe care o observi, mai ales la nivelul infiltrațiilor de apă. Dacă vezi că rulota ta se inundă în urma unei ploi, nu vei putea face mare lucru atunci când ești deja plecat în excursie.

Mergi la un service auto și cere o inspecție a rulotei tale pentru a nu avea o surpriză neplăcută!

3. Verifică remorcarea.

Rulotele tractabile sunt nemaipomenite pentru că sunt accesibile, spațioase și flexibile. Tractarea unei rulote vine cu multă responsabilitate – verifică întotdeauna minuțios  conexiunea cârligului de remorcare cel puțin de două ori înainte de a pleca. În caz contrar, ar putea fi un pericol nu numai pentru tine, ci și pentru ceilalți din jurul tău, șoferi ori pietoni.

Acestea fiind spuse, iată un ghid pentru un checklist complet înainte de a pleca la drum. Siguranța este o prioritate în orice situație, iar călătoria cu rulota este o responsabilitate în plus. Fii sigur că ai cu tine toate obiectele necesare situațiilor prevăzute, dar și celor neprevăzute.

Sursă foto: pinterest.com