Vacanțele petrecute în campinguri sunt tot mai preferate de către români. Dacă până acum câțiva ani doar cei mai îndrăzneți aventurieri alegeau aceste tipuri de escapade, mai nou și familiștii aleg această variantă. Aceștia preferă, de obicei, să închirieze rulote sau autorulote și să străbată țara “cu casa în spinare”, alături de copii și prieteni. 

O vacanță “pe patru roți” nu este mai ieftină decât una petrecută la un hotel, dar oferă cu totul alte experiențe, spun cei care au ales astfel de concedii. Senzația de libertate, apropierea de natură și faptul că oricând poți porni spre o altă destinație sunt motivele principale pentru care majoritatea persoanelor aleg să meargă în concediu cu autorulota în diferite campinguri din România. Cu toate acestea, cortul rămâne pentru unii, “prima dragoste”, la care se reîntorc mereu cu același drag. Investitorii au înțeles mesajul, iar multe locuri special amenajate din România încep să semene tot mai mult cu cele din Europa și să dispună de dotările necesare pentru o ședere placută a turiștilor. 

Cuprins:

1. Camping Năvodari: Lista celor mai cunoscute campinguri din Năvodari și Mamaia-Nord

 • 1.1 Camping Lebăda Năvodari
 • 1.2 Camping S
 • 1.3 Camping Ena
 • 1.4 Camping Măslinul
 • 1.5 Camping La Butoaie
 • 1.6 Camping GPM – Holiday Mamaia Nord 
 • 1.7 Campingul Hanul Piraților 
 • 1.8 Camping Malul Mării Corbu
 • 1.9 Campingul La Mal Pirivoli

2. Campinguri din Năvodari: cazare în cort, căsuțe sau autorulotă? Avantaje și dezavantaje

 • 2.1 Camping Năvodari: cazare în cort
 • 2.2 Camping Năvodari: cazare în casute din lemn
 • 2.3 Camping Năvodari: cazare în rulotă sau autorulotă

3. Camping Năvodari: Tips&Tricks despre stațiune și ponturi pentru o escapadă reușită

1. Camping Năvodari: Lista celor mai cunoscute campinguri din Năvodari și Mamaia-Nord

În perioada de vară, concediile sunt în toi, iar românii se interesează din timp unde pot petrece o vacanță de vis în zona litoralului. Campingurile din Năvodari sunt în topul preferințelor, atât pentru cei care vin cu rulote sau inchiriaza autorulote, cât și pentru cei care iubesc să stea la cort sau în căsuțele din incita acestor locații. 

Plajele din Mamaia și Năvodari sunt descrise de mulți turiști ca fiind printre cele mai frumoase de pe litoralul românesc. Aceste stațiuni oferă unități de cazare moderne, dar și campinguri, unde, cei care iubesc marea și soarele, pot să își petreacă un concediu de vis. Iubitorii de călătorii au de unde alege dacă vor să își petreacă un concediu la mare in Năvodari.

1.1 Camping Lebăda Navodari

Acest camping este un loc cu tradiție, cunoscut de către cei care mergeau vara în Complexul Tabăra de Copii Năvodari. Este ideal pentru cei mici, din punctul de vedere al locației și al distanței față de mare si plajă. 

Campingul are, de asemenea, multe locuri cu umbră, iar în apropiere sunt câteva restaurante cu autoservire. Turiștii care i-au trecut pragul spun că ar avea nevoie de câteva investiții pentru a-și “recăpăta strălucirea” de altădată. Lebăda Năvodari oferă cazare în căsute de lemn, dar are și locuri de campare pentru corturi, rulote și autorulote. Prețurile sunt descrise ca fiind mai mult decât accesibile.

1.2 Camping S

Este situat în Mamaia Nord – Năvodari și permite accesul rulotelor și al autorulotelor. Beneficiază de dușuri, loc de joacă pentru copii, plaja proprie, curent electric, apă curentă, internet, deversare toaletă etc. Are plantați multi copaci, printre care măslini sălbatici și sălcii, așadar există numeroase zone cu umbră. Turiștii au scris în recenziile lor faptul că aici  este destul de aglomerat în perioadele de vârf și prețurile de la restaurantul din camping sunt destul de piperate. Acest loc oferă și varianta de cazare la căsuțe din lemn cu două sau trei locuri.
1.3 Camping Ena

Este situat în Mamaia Nord, zona Tăbara de Copii Năvodari, și oferă servicii de cazare la căsuțe din lemn, dar și locuri de campare pentru corturi, rulote și autorulote la aproximativ cinci metri de malul mării.. Există, de asemenea, posibilitatea conectării la energie electrică, apă curentă (apă caldă non-stop) etc.

sursa foto: facebook.com/CampingEna


sursa foto: facebook.com/CampingEna
sursa foto: google/ camping ena-gheorghe fistoc

sursa foto: facebook.com/CampingEna

1.4 Camping Măslinul

Este situat în Năvodari și e lăudat de către turiști pentru că are prețuri foarte accesibile și mâncare bună. De asemenea, cei care au trecut pe aici, au afirmat că se află într-o zonă liniștită și foarte aproape de mare. Cu toate acestea, recenziile multor clienți arată că aceștia ar dori investiții noi de modernizare a clădirilor unde se află grupurile sanitare, dar și schimbarea mobilierului și a televizoarelor din căsuțele din incinta campingului.

1.5 Camping La Butoaie

“Colonia La Butoaie” este denumirea oficială a acestui camping situat în apropiere de  Tăbara Năvodari, la 50 de metri de plajă. Numele lui vine de la faptul că unitățile de cazare sunt amenajate din butoaie de Stejar. Fiecare din acestea are dimensiuni diferite (M, L, XL) și dispune gratuit de două șezlonguri de lemn pentru plajă. Distanța până la mare este de 80 de metri. 

Campingul are amenajat o zona de corturi si una de relaxare, cu hamace și perne pentru plajă. Locația este împrejmuită, supravegheată și, de asemenea, este permis accesul cu rulota sau cu autorulota. Oaspeții au lăsat recenzii bune pentru curățenia din grupurile sanitare. Un minus spus de către turiști este reprezentat de faptul că se construiește în zonă, lucru care creează zgomot.

sursa foto: coloniabutoaie.ro

1.6 Camping GPM – Holiday Mamaia Nord

Este clasificat la trei stele și dispune de un spațiu verde de aproximativ cinci hectare, cu ieșire la plajă. Aici pot fi campate 270 de corturi și 30 de rulote, dar există și posibilitatea cazării la căsuțe sau vile din lemn. Copiii mai mici de 6 ani beneficiază de gratuitate. Turiștii s-au plâns pe site-urile de cazări de faptul că în weekend se aude muzica de la cluburile din apropiere.

sursa foto facebook.com/holidaygpmsursa foto facebook.com/holidaygpm

sursa foto: facebook.com/holidaygpm

1.7 Campingul Hanul Piraților

Este situat în Mamaia Nord, la 400 de metri de plajă. Dispune de un loc de joacă pentru copii, dar și de facilități de grătar. Este o locație generoasă, se întinde pe o suprafață de șase hectare și oferă dotări moderne, precum: grupuri sanitare comune cu dușuri, lavoare pentru spălarea alimentelor, racord la energie electrica pentru cei care vin cu rulote, dar și terenuri de sport pentru fotbal și tenis. Majoritatea turistilor il descriu ca pe un loc curat si liniștit.

sursa foto: booking.com/hanul-piratilor

1.8 Camping Malul Mării Corbu

Este situat la 10 kilometri de Mamaia (drumul ce duce spre Navodari), în imediata apropiere a plajei Corbu. Rezervarea se poate face pe minim patru nopți consecutive și este permisă camparea cu rulote, autorulote sau cu cortul. 

Accesul este monitorizat, iar campingul beneficiază de supraveghere video. Facilitățile de care dispune sunt urmatoarele: suprafață de parcare plană, curent electric, alimentare cu apă, evacuare apă uzată, apă caldă, spațiu pentru grătare, acces direct la plajă, facilități pentru grătar etc. Oaspeții au fost încântați de peisajul superb.


1.9 Campingul La Mal Pirivoli

Este situat la intrarea în Năvodari și oferă priveliști superbe la Marea Neagra. Dispune de cazare în căsuțe din lemn, dar permite și accesul rulotelor sau al autorulotelor. Corturile sunt, de asemenea, bine primite. Oaspeții care i-au trecut pragul au scris review-uri bune și au fost mulțumiți pentru că au putut plăti cu cardul. Turiștii au mai specificat faptul că toaletele sunt curate și în număr suficient pentru capacitatea de cazare a campingului, că există curent electric și mulți copaci pentru cei care iubesc umbra. Restaurantul, de asemenea, a fost  lăudat, în special pentru rețetele cu scoici. Unele persoane au considerat prețul de cazare mare.

sursa foto: facebook.com/Camping Pirivoli

2. Campinguri din Năvodari: cazare în cort, căsuțe sau autorulotă? Avantaje și dezavantaje

Vacanțele petrecute în locuri frumoase, unde natura este cel mai desăvârșit pictor, rămân mult timp în sufletele iubitorilor de călătorii. La malul mării, soarele oferă un “spectacol” de două ori pe zi. Când răsare și când apune, frumusețea cerului care se îmbină cu valurile mării taie răsuflarea oricărui cârtitor. 

Cei care iubesc să își petreacă concediile în campinguri sunt, de obicei, mari iubitori de natură și adoră senzația de libertate pe care o au atunci când pleacă de acasă, cu rucsacul în spate, dornici să cunoască lumea. Printre aceștia sunt și mulți familiști, iar vacanțele petrecute în autorulote sau în căsuțele din campinguri par varianta perfectă pentru această etapă a vieții. Sunt aproape de susurul mării și-i aud valurile, iar seara pot sta liniștiți, cu un pahar de vin în mână și cu cei mici în jur.

Pentru fiecare persoană, în funcție de preferințe și personalitate, campingurile oferă variante de cazare, fiecare din ele cu avantaje și dezavantaje.

2.1 Camping Năvodari: cazare în cort

Zilele petrecute într-un camping cu cortul reprezintă o experiență cu totul diferită față de ceea ce oferă un hotel, de exemplu. Avantajul principal al unei astfel de escapede constă în faptul că, din punct de vedere financiar, această variantă este extrem de economică. 

Campingurile din Năvodari, de exemplu, oferă prețuri decente pentru un loc în care să-ți pui cortul. Tarifele diferă în funcție de numărul de persoane și de perioada în care vrei să campezi (sezon, extrasezon). Cele mai multe astfel de locații din Năvodari, care oferă toate facilitătile, de la toalete și apa menajeră sau curent electric, până la locuri de joaca pentru copii sau terenuri de sport, au preturi care variază între 15 lei/persoană și ajung în plin sezon la 29 de lei. 

Un alt avantaj semnificativ pe care îl au cei care își petrec vacanța cu cortul ține de sănătate. Vei face aerosoli de dimineața până seara, iar acest lucru îți va întări imunitatea. Pentru cei mici, este cel mai bun medicament. Un alt beneficiu constă în faptul că poți avea parte de priveliști spectaculoase, la orice oră din zi sau din noapte. Trebuie doar să ieși din cort și să te bucuri de ele. 

La capitolul dezavantaje se poate puncta faptul că nu vei avea același confort ca la hotel. Nici baia și nici dușul nu sunt în cameră și va trebui să le împarți cu alte persoane. 

2.2 Camping Năvodari: cazare în căsuțe din lemn

Majoritatea campingurilor din Năvodari sau Mamaia Nord oferă și variante de cazare în căsuțe din lemn. Unii proprietari, mai inovativi, au creat spații de cazare în butoaie și le-au dotat aproape ca pe o cameră, cu un pat și o priză. Un loc în care… știi sigur că vei fi ferit de ploaie și de soare. Adică nu pentru cei foarte pretențiosi.  Există și posibilitatea cazării într-o cameră amenajată într-o rulotă ce aparține campingului. Aceste variante de cazare sunt mai scumpe decât camparea cu cortul, de exemplu, dar pentru cei obișnuiți să meargă doar la hotel, pot fi o varianta “de trecere”, ceva intermediar. Unele căsuțe de lemn din campinguri au baie proprie, iar cele mai multe unități de cazare oferă și aer conditionat.  Facilitățile însă se plătesc destul de scump. O cameră într-o astfel de căsuță, pentru două persoane, costă între o sută de lei în extrasezon (aprilie-mai) și poate ajunge la trei sute de lei în plin sezon (iulie si august). Avantajul este că vei simți din plin atmosfera de camping, marea va fi la câțiva pași, dar vei dormi într-un pat.

2.3 Camping Năvodari: cazare în rulotă sau autorulotă

O vacanță pe “patru roți” este un gând care apare în mintea fiecărei persoane. ”Cum ar fi?”, ”Cât ar costa?”, ”Oare ne descurcăm?”, ”E bine să luăm și copiii?”. Mulți au lăsat deoparte întrebările și au închiriat o autorulotă pentru a descoperi răspunsurile. 

Majoritatea celor care au mers o dată într-un concediu în acest mod au declarat că vor să repete această experienta. Avantajele enumerate de aceștia sunt numeroase. Dintre ele, se disting câteva foarte importante, primul fiind libertatea pe care o astfel de cazare ți-o oferă. Apoi, confortul, pentru că noile autorulote apărute pe piață au dotări de lux și arată mai bine decât o garsonieră. În plus, poți lua cu tine o mulțime de obiecte personale. Trebuie doar să alegi un camping unde să te poți racorda la curent electric, să ai apă menajeră și apoi să te bucuri de vacanță. 

Dacă îți faci probleme în ceea ce privește condusul autorulotei, trebuie să știi că este puțin mai dificil în primele minute, până te obișnuiești cu lungimea mașinii, spun cei care au experimentat acest lucru. În plus, nu este nevoie de un permis special.

În cazul în care vrei să închiriezi o rulotă, trebuie să fii atent la dimensiunea si greutatea acesteia și să o alegi în funcție de mașina cu care vei pleca la drum. 

În cazul în care nu ești decis dacă vrei să optezi pentru o rulotă sau o autorulotă, trebuie să știi că ambele vin cu anumite avantaje si dezavantaje, de la cost si confort, până la modul de condus și tariful de campare de la destinația aleasa.

Indiferent dacă vacanța va fi la cort, în căsuțe sau “pe patru roți” experiența unei escapade într-un camping, aproape de natură, va fi, cu siguranță, diferită. 

3. Camping Năvodari: Tips&Tricks despre stațiune și ponturi pentru o escapadă reușită

Năvodari este un oraș din judetul Constanța și este format din localitățile Mamaia Sat și Năvodari (reședința). La nord, se învecinează cu satul Sibioara și Lacul Tasaul, iar la Sud cu Lacul Siutghiol și stațiunea Mamaia. 

Stațiunea Năvodari, cea mai nordică din zona de litoral, a cunoscut în ultimii ani o amplă dezvoltare din punctul de vedere al turismulul. Vile, blocuri, hoteluri, campusuri și numeroase plaje frumos amenajate au început să apară și să atragă tot mai mulți turiști. 

Plaja din această zonă este preferată de vizitatori, deoarece este lată, cu nisip fin și se “invecinează” cu plaja din Mamaia, mai exact, se află în continuarea acesteia. 

Întreaga zonă este mai liniștită, iar unele plaje încă mai pastrează ceva din sălbăticia naturii. În apropiere se află comuna Corbu, din ce în ce mai vizitată de către românii care își doresc un concediu liniștit, lipsit de aglomerația din marile stațiuni. Plaja Corbu, cu câțiva ani în urmă necunoscută, a început să fie destinația preferată de pe litoral a multor români, dar și a străinilor. 

Alte plaje din statiunea Năvodari lăudate de către vizitatori sunt: plaja din dreptul Taberei de Copii, plaja din zona Complexului Lebăda, plaja Coconut, plaja privată din Camping S.

Dacă te numeri printre cei care vor  să își petreacă următoarea vacanță în campingurile din Năvodari, ar trebui să ai în vedere mai multe lucruri, pentru a nu fi luat prin surprindere:

 • Autorulota ar trebui rezervată din timp. Dacă lași pe ultima sută de metri, s-ar putea să nu mai găsești mașina potrivită sau să o primesti, dar pentru o investiție mai mare;
 • Cazarea în camping ar trebui să te preocupe cu cel putin două luni înainte de concediu. Unii proprietari nu acceptă să stai doar o noapte sau două, ci au un minim de nopți legate pe care trebuie să le petreci în acel loc. Asa că, cel mai bine ar fi să rezervi din timp câte nopți ai nevoie, pentru a nu avea parte de surprize;
 • Citește articole și recenzii  recente despre campingul în care urmează să te cazezi și asigură-te că dispune de dotările de care ai nevoie;
 • Închirază autorulota de la o firmă de încredere și asigură-te că are inspecția tehnică facută, dar și reviziile necesare, pentru a nu avea probleme pe drum;
 • Ia cu tine o trusă medicală și medicamente, pe care să le poti utiliza în caz de urgențe (antiinflmatorii, pansamente, plasturi, pastile pentru stocmac etc.);
 • Nu lăsa lucrurile personale nesupravegheate atunci când pleci din cort. Experiența unora a fost neplacută, pentru că au ramas fara bani sau lucruri de valoare.

Indiferent de varianta de cazare aleasă, poți porni la drum cu gândul la plajele frumoase din Năvodari și la sunetul mării pe care il vei auzi din cel mai frumos camping, cel ales de tine, bineînțeles.

sursa foto: shutterstock.com