O rulotă reprezintă visul oricărei familii deoarece cu un astfel de autovehicul poți organiza cele mai frumoase vacanțe în aer liber. În plus, cu o rulotă scapi de cheltuielile aferente cazării și nu mai trebuie să lași câinii acasă. Într-o destinație off camping, îi poți lăsa liberi, să zburde pe dealurile sau câmpiile din împrejurimile rulotei, fără nicio grijă.

CUPRINS

1. Ce trebuie să știi despre vacanțele off camping

2. Avantajele expedițiilor off camping

1. Ce trebuie să știi despre vacanțele off camping

Dacă deții o rulotă, te poți considera un om norocos deoarece prin intermediul acesteia poți avea parte de numeroase vacanțe reușite, pline cu momente de neuitat.

În ciuda faptului că există numeroase locații în țară care oferă campare contra cost, poți căuta destinații off camping în care să petreci weekend-uri de vis alături de cei dragi. Diferența este că atunci când alegi camparea off camping, trebuie să fii atent la foarte multe aspecte pentru că nu există loc destinat nevoilor personale sau pentru luat masa, la fel ca în cazul camping-ului special amenajat.

Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, trebuie să afli ce înseamnă off camping.
Foarte mulți rulotiști aleg acest tip de cazare, deoarece le oferă un sentiment de libertate și o stare specială de comuniune cu natura. În plus, off camping te scapă pe deplin de cheltuielile pentru cazare pentru că presupune înnoptarea în mijlocul naturii, înconjurat doar de brazi și eventual, de ape.

Prin urmare, atunci când te hotărăști să pleci într-o astfel de expediție, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Apa caldă
  • Sursa de căldură (chiar și pe timp de vară)
  • Toaleta
  • Frigiderul
  • Luminile exterioare
  • Locul de luat masa

Astfel, dacă autorulota / rulota dispune de toate elementele enumerate mai sus sau dacă ai găsit soluțiile pentru fiecare dintre acestea, nu-ți rămâne decât să-ți iei familia și să plecați într-o vacanță spontană și extrem de plăcută.

2. Avantajele expedițiilor off camping

Foarte multe persoane preferă vacanțele cu rulota în detrimentul celor care oferă cazări la diferite hoteluri sau pensiuni. Nicio expediție nu te poate încărca mai mult cu voie bună, liniște, pace și optimism, decât cea în care seara auzi murmurul apelor din împrejurimi, în timp ce privești liniștit cerul înstelat de deasupra rulotei.

Astfel, vacanțele off camping au numeroase avantaje:

Ai parte de costuri reduse

Într-o vacanță off camping chetuiești bani doar pe mâncare și pe combustibil. În rest, nu ai nevoie decât de voie bună și de membrii familiei, alături de care să trăiești cele mai frumoase clipe.

Poți pleca oricând în vacanță


Atunci când ai o rulotă, te poți urca spontan la volanul acesteia, împreună cu membrii familiei, pentru a pleca cât mai departe de casă. Cu un astfel de autovehicul, nu mai trebuie să pierzi timpul făcând rezervări la hoteluri, deoarece poți înnopta în orice loc care vă surâde.

Te bucuri de relaxare și te încarci cu energie

Ce poate fi mai frumos la finalul unei săptămâni obositoare și stresante? O vacanță off-camping! Dacă îți dorești să te relaxezi pe deplin, atunci, o călătorie poate reprezenta metoda potrivită. În plus, o astfel de vacanță te încarcă imediat cu energia de care ai nevoie pentru o nouă săptămână de muncă. Prin urmare, dacă ai posibilitatea, poți pleca off camping în fiecare weekend, pentru a nu avea de-a face cu efectele negative ale stresului.

Rulotiștii sunt foarte sociabili și prietenoși

Chiar dacă te cazezi în acest fel, în mijlocul pustietății, cu siguranță vor exista dăți când vei mai întâlni rulotiști off camping. Ei sunt extrem de sociabili, împart tot ce au și sunt puși pe distracție. Astfel, nu există șanse ca într-o expediție de acest fel să nu te simți bine.

Copiii cresc în mod sănătos

Dacă locuiești la bloc, atunci trebuie să știi că cei mici sunt cei mai bucuroși de vacanțele de acest fel. Pe lângă faptul că copiii sunt extrem de încâtați de ideea de a alerga, de a zburda în aer liber, tu poți avea garanția că le oferi o creștere sănătoasă și armonioasă, deoarece aerul curat este extrem de benefic.

În cele din urmă, dacă ai un astfel de autovehicul, profită din plin de acesta, deoarece vacanțele off camping nu se compară cu cele făcute la diferite cazări. Dacă încă nu ai, poți oricând să închiriezi o rulotă / autorulotă și să elimini orice motiv pentru care nu ai pleca o periodă din oraș. Bucură-te de natură și nu lăsa gunoaie în urma ta atunci când vacanța se termină și pornești din nou spre casă, ci menajează mediul înconjurâtor cât poți de mult!

Sursa foto: Pexels.com, Unsplash.com