Te-ai săturat de monotonia vacanțelor de iarnă organizate la hotel, de “prizonieratul” pe care îl implică o cazare, de timpul pierdut prin restaurante și de turiștii mereu gălăgioși din jur ori de aglomerația stațiunii?

O ieșire în aer liber este exclusă. Cu siguranță nici tu, nici familia sau prietenii tăi nu vreți să vă petreceți vacanța în sezonul rece dârdâind de frig cu o sticlă de vin în mână. Sigur, puteți merge cu autoturismul propriu până în zona mult visată, dar este improbabil să puteți petrece întreaga noapte îngrămădiți într-o mașină care abia mai face față frigului din exterior. Ar trebui să te întorci acasă sau să găsești o cazare, ceea ce este și mai improbabil. Și tocmai de acest tip de concediu voiai să scapi!

Așadar, ce trebuie să faci pentru ca excursia ta să fie una ideală? Află în acest articol.

Cuprins

1. Încălzirea rulotei iarna – Soluția perfectă pentru altfel de vacanțe

2. Moda vacanțelor all season în autorulotă

1. Încălzirea rulotei iarna – Soluția perfectă pentru altfel de vacanțe

Poate părea, într-adevăr, o nebunie, însă există o soluție fabuloasă: să închiriezi o autorulotă.

 „Cum adică, tot în autoturism? Tot în frig?”

Pentru început, este bine să scapi de tabuul conform căruia autorulota este doar un autovehicul și nimic mai mult. Toate autorulotele beneficiază de echipare specială pentru iarnă. Toate au încălzire, fie că este pe motorină, fie că este vorba de încălzirea rulotei pe gaz. În plus, au protecție antiîngheț și, nu în ultimul rând, sunt utilate cu toate lucrurile necesare unui confort sporit. Încălzirea rulotei iarna nu este nicidecum o problemă. Trebuie doar să asiguri combustibilul necesar.

Detalii și preț aici → https://www.rulotescu.ro/produs/chausson-titanium-627ga/

Nimic mai simplu: te urci în autorulotă, pornești contactul și pleci la drum!

2. Moda vacanțelor all season în autorulotă

În România, autorulotele au început să devină o modă, așa că nu te speria că vei fi un “pionier” în această mică aventură. Și câte locuri mirifice sunt în țara noastră, câți munți la poalele cărora îți poți petrece, nestingherit, alături de prieteni ori familie, clipele de final de an!

  • Mâncarea va fi caldă

Gândește-te: ai aragaz, așa că nu va fi o problemă încălzirea mâncării. Pentru că, nu-i așa?, o fi ea aventură, dar nimic nu se compară cu o masă caldă în mijlocul naturii. Dispui de toaletă, de paturi, de dulăpioare și, evident, de frigider, pentru a ține băutura la rece. Ai inclusiv duș cu apă caldă, iar dacă nu ai venit cu farfuriile de acasă, atunci trebui să știi că majoritatea autorulotelor dispun de un set de veselă de rezervă.

Iar când ți se face dor de o drumeție, închide rulota și ia-o liniștit la drum, pentru că o vei găsi la fel de caldă la întoarcere.

Detalii și preț aici → https://www.rulotescu.ro/produs/chausson-titanium-640/

Autorulota va dispune de cauciucuri de iarnă, așa că nu-ți mai rămâne decât să-ți faci un itinerariu. Ia, totuși, în calcul, că unele drumuri pot fi închise. Dar nu ai neapărată nevoie să conduci pe Transbucegi, Transalpina sau Transfăgărășan. Cu toate acestea, poți să ajungi fără probleme la Cheia sau pe în orice altă stațiune de pe Valea Prahovei.

Frumoasă este și zona Brașovului. Poți să “ataci” fără probleme Moeciu (prin pasul Bran). Sau, în fond, de ce să nu vizitezi pentru prima oară Maramureșul?

Da, depinde numai de tine unde vrei să oprești! 

  • Confortul propriei locuințe

Autorulota îți oferă confortul propriei locuințe, cu diferența că poți schimba peisajul oricând. Nu te mai presează nimeni cu ora, adio rezervări la hotel! Încălzirea rulotei nu va fi o problemă, așa că te vei simți comod chiar și atunci când vremea este foarte friguroasă.

Vei avea parte de o experiență de neuitat. Vei simți gustul libertății neîngrădite și, dacă nu ți-ai făcut un traseu precis, atunci poți să descoperi, din confortul autorulotei, locuri noi, cu un farmec aparte.

Și nu vei avea nevoie decât de un permis de categoria B, identic cu cel pe care poate îl deții  acum. Așa că autorulota poate fi condusă de orice prieten care are permis auto. O să descoperi inclusiv plăcerea condusului din cabina ta de șofer, special concepută pentru autorulotă. Dacă ești bărbat, este, de asemenea, foarte probabil ca soția sau prietena să nu accepte să vină fără câteva bagaje voluminoase. Încă o problemă rezolvată! Într-o autorulotă există suficient spațiu pentru toate bagajele, așa că nu va mai fi nevoie să le îngrămădești ca în autoturismul propriu sau să folosești portbagaje suplimentare.

În concluzie, un concediu în autorulotă nu este nici pe departe o nebunie. Așa că rupe tiparele și dă-ți un bonus: o aventură de neuitat într-o casă pe patru roți alături de cei dragi. 

E timpul să-ți faci planul! 

Sursa foto: shutterstock